Praktijkhuis De Clerck

Praktijk voor gezondheid en innerlijke groei - Sint-Niklaas

Resumerend ga je tijdens de workshop:

 • Inzicht krijgen in je schaduwkanten zodat je zwakte je kracht mag worden.
 • Leren de weggestopte gevoelens te voelen en een plaats te geven.
 • Inzicht krijgen in verlammende angsten en trauma’s en deze een plek te geven.
 • Liefdevol met jezelf(en je omgeving) om te leren gaan.
 • Leren grenzen te stellen en je eraan te houden.
 • Bij jezelf te blijven i.p.v. bij een ander.
 • Eigenwaarde en eigenliefde toelaten. Essentie van puurheid.
 • Kritiek, schuld en schaamte naar jezelf en andere los te laten.
 • Je eigen plaats innemen en geen erkenning bij anderen zoeken.
 • Uit je slachtofferrol stappen en je eigen verantwoordelijkheid opnemen.
 • Accepteren en aanvaarden wie jij bent.
 • Je innerlijke kind erkennen(herkennen) en er leren mee om te gaan.
 • Werken met je Innerlijk kind -hoe beschadigd is jouw Innerlijk kind
 • Als er tijd over is relatiekoorden onderzoeken en transformeren.

Reactie van deelnemers:

Opstelling van het Innerlijk kind was een bevrijding voor me, de inzichten en tools dat je ons aangereikt hebt! Na enkele lessen ondervond ik al een vernadering door mijn gedrag-patronen en overtuigingen te analyseren. Voor mij persoonlijk mocht de workshop zeker nog langer duren. Was bevrijdend -leerrijk en boeiend!

Eindelijk een workshop waar ik mijn iegen mocht zijn en mijn gevoeligheid(hsp) mocht tonen. Tekortkomingen doorprikken en loslaten. De opstelling was nieuw voor me en daardoor ook ontroerend hoe we ons innerlijk kind verwaarlossd hebben, straf te zien op welke leeftijd dat het stopte. Ik ben dankbaar en fier op mezelf dat ik mijn angsten en vrees om mee te doen in een groep te starten heb overwonnen! Gevoelsvlak-energetische allemaal zo intens geweest. Dank je wel Bien!

Wat bijzonder telkens was: onze groep die meeging in de stroming, zonder angsten. Gewoon ellaars zielsboodschap doorgeven, elkaar hand in hand bemoedigen om onze angsten en pijnen los te laten. Gewoonweg helend. Zelf leid ik groepen en coach ik mensen, maar had pijnpunten waarin ik struikelde telkens weer . Deze workshop is voor personen die willen ontpooien, willen groeien, niet voor personen die niet diep willen gaan, trouwens na zoveel kennis is dit de eerste waar ik effct zie hoor!Ik had eerst mijn twijfels( tja maskers he) maar ben enorm blij dat ik terecht ben gekomen bij het Praktijkhuis, bij Bien en Seppo. Gewoon een aanrader en ik weet zeker, dat ik mijn cleinteel anders benader NU:-) Liefs Caro


KORTOM: 8 BOEIENDE LEERRIJKE KRACHTIGE SAMENKOMSTEN WAAR JIJ JEZELF VAN STRESS-SIGNALEN BEWUST VAN WORDT EN JIJZELF MET JOUW INZET FYSIEK EN ENERGETISCH JE STERK ZAL MAKEN!

Het is een samensmelting van de bovengenoemde tools en samen gebonden in een krachtige bruikbare workshop, toepassingen die een logica hebben, en een investering voor jezelf als je met klachten, symptomen, signalen of lichaamsprobleem kampt die vanuit je vanuit je kindertijd zijn opgestapeld. Overtuigingen van onze ouders die wij willen transformeren en ons innerlijk kind vrij wil laten op energetisch en emotioneel vlak! We trainen op ons intuitieve gevoelens,het ego en denken op een laag pitje zodanig dat creativiteit en je innerlijke kracht zich kunnen ontplooien. Elk signaal in je lichaam wil jou iets duidelijk maken, het betekent iets. Van een banale griep, tot een verstuikte enkel, een hernia of geblokkeerde energiebanen of chakra's, we nemen het serieus in de workshop en we gaan erop trainen. De Transformatie Frozen Body-workshop zal je begeleiden naar je eigen pad en naar gezondheid en welzijn. De geweldige mooie film van Alice in Wonderland is een mooi voorbeeld, net zoals Alice door het konijnenhol wonderland binnenviel, kunnen wij onze vertrouwde overtuigingen leren loslaten en in een nieuwe wereld stappen. We werken met ons bewust bio-veld, chakra's. Alles is één, zoals je zal merken en voelen!

Wat betekent gezondheid - invloed op jouw innerlijk kind

Gezondheid scheppen betekent dat je je ontspant, je richt op WELZIJN. Moeder Theresa zei ooit wijselijk dat ze nooit mee zou lopen in een anti-oorlog demonstratie, maar wel in een vredesmars...
Ze was op de hoogte van de WET VAN DE AANTREKKINGSKRACHT en was in staat om een positieve houding aan te nemen, ondanks de armoede en het lijden rondom haar! Wat er daarbuiten mag gebeuren: we kunnen altijd kiezen om ons positief ofwel negatief te richten en dit wordt ons terug gespiegeld zowel in ons fysiek lichaam-energetisch lichaam als in de gebeurtenissen rondom je. Onze emoties geven de kloof aan tussen ego en ons hogere zelf. Net als Louise Hay en vele andere hulpverleners heb ik de laatste 20 jaar overeenkomstige patronen gezien, zelf ondervonden, zelf doorstaan en ziekten, alsof het lichaam een eigen taal spreekt. Alleen moet je zelf bereid zijn de sleutel te aanvaarden en de deur te openen, en dit kan via de workshop Transformatie. Het lichaam communiceert met ons door hoofdpijn-migraine-keelpijn enz. kortom door middel van de symboliek van symptomen en organen, van stoornissen in de meridianen en chakra's de energiebanen van je lichaam. Daarom ook de naam gekozen is en toepasselijk TRANSFORMATIE FROZEN BODY het betekent transformeren van je bevroren lichaam. Als we het bewustwordingsproces aangaan en leren verstaan, leren ermee correct te werken kan dit ons helpen de oorzaken van de symptomen op trillingsniveau op te sporen.

We vragen ons zelf "wie ben ik" in de Transformatie workshop Frozen Body zal dit omgedraaid worden naar :

DAT BEN IK

We leren subtiel waarnemen van blokkades-stoornissen met soms behulp van etherische oliën of de mooie Bachbloemsens die behulpzaam zijn. Een mooi voorbeeld met een nekprobleem is dat deze verbonden is met de Heilige driehoek in ons: de onderste staartwervel met de beide zitbeentjes en hun voorkanten vormen deze heilige driehoek in ons. Bij velen zitten deze vast, dat betekent het dat stroming van creativiteit onmogelijk is. Als deze open is komt het gevoel ER STAAN-ER MOGEN ZIJN!

INNERLIJK PROCES
Werkelijke groei is ondenkbaar als je jezelf niet kent. Deze workshop geeft je de mogelijkheid tot zelfkennis te komen en geeft je een sterke basis voor een nieuw begin. Je gaat bewust worden van jouw onbewuste blokkades en die je belemmeren op alle vlakken. Je komt in jouw kracht te staan. Het is een diepgaand proces van zelfinzichten. Wat voor vele een zeer mooie stap is om naar jou leven te kijken en werkelijk er iets mee doen. Misschien erken(herken) je één van de onderstaande belemmeringen:

 • Vraag je wel eens af hoe je schuldgevoel kwijt kan raken?
 • Voel je woede, en wil je werkelijk de oorzaak kennen?Loop je met levensvragen die je belemmeren de verantwoordelijk over je leven te nemen?
 • Heb je een beklemmende band met je ouders of een relatie waardoor je onvrij en onzeker voelt?
 • Maak je geen keuzes, waardoor je in een eeuwige twijfel blijft hangen en het leven aan je voorbij gaat?
 • Voel je je anders en onbegrepen?
 • Voel je je droevig, en wil je dit loslaten?
 • Voel je je machteloos in de situatie waarin je verkeert?
 • Ben je vroeger mentaal/fysiek/geestelijk misbruikt en wil je je losmaken van de pijn uit het verleden?
 • Vergelijk jezelf vaak met anderen waardoor je onzeker wordt?
 • Accepteer je jezelf in hoe je bent, of zoek je erkenning bij anderen?
 • Ben jij je spontaniteit verloren, waardoor het leven zwaar is geworden voor je?
 • Wil je emotioneel en geestelijk en energetisch sterker worden, waardoor je eindelijk kan leven i.p.v. overleven?
 • Voel je je onbegrepen?
 • Heb je het gevoel alles wat je onderneemt je dit nooit tot een goed einde kan brengen?

Voor wie
Deze workshop is geschikt voor iedereen die vrede wil sluiten met zichzelf/ zijn/haar verleden en de wonden helen uit onze kindertijd. Die inzicht en verdieping zoekt in zichzelf. Want het verwerken van je verleden en het een plaats geven wat er gebeurt is geeft je de ruimte en diepte om je ziel te verkennen. Tijdens deze 8-2 wekelijkse workshop word je meer en meer bewust van de reden waarom je hier bent en de weg die je als ziel te bewandelen hebt. Je kan als individu deelnemen, maar als koppel is het voor jullie zelf een zeer mooi geschenk. Het ZIJN kan pas als het verleden wordt hersteld, het aanbod op de markt is zo groot dat we niet weten wat goed is voor ons proces, en ons Wezen zijn vergeten. Je signalen begrijpen en plaatsen en dit op het energetische-fysieke. De boodschap herkennen en erkennen die vanaf onze geboorte gegroeid is en nu zich uit op gezondheid vlakken of geestelijke gemoedtoestanden